Амигосите, желязо, манган и алуминий(и други)

от д-р Лорънс Уилсън

© януари 2023 г., LD Wilson Consultants, Inc.

Цялата информация в тази статия е само за образователни цели. Не е за диагностициране, лечение, предписване или лечение на каквато и да е болест или здравословно състояние.

ВЪВЕДЕНИЕ

Дефиниция на амигосите. Амигосите са токсични оксидни и карбонатни форми на обикновени минерали като желязо, манган, мед, алуминий, хром, селен, калций, магнезий, бор и ванадий. Други са никел, кобалт, молибден, калий и литий. Възможно е да има и други минерали, които могат да образуват тези токсични съединения.

Важност. Натрупването на тези токсични форми на минерали в човешкия организъм е един от най-важните адаптивни механизми на тялото. Те помагат на слабите и болни тела да изглеждат и функционират нормално.

Вместо да функционира правилно със собствена енергия, когато тялото е слабо, то абсорбира амигос и те стимулират жлезите. Те дават по-малко желан вид енергия, която е по-трудна за контролиране. Това помага на другите – мошениците – да имат повече контрол над нас.

Източници.

Днес повечето деца се раждат с някои от тези минерални комплекси от телата на майка си. Половата течност също е богата на тези минерални съединения.

Те се намират във всички храни днес поради химически и промишлени земеделски методи. Тук е включена и органично отглеждана храна, въпреки че там може да има по-малко от тях. В допълнение, някои се намират в обикновени домакински уреди, посуда и тн.

Химическа структура.

Тези химични съединения са или оксиди, или карбонати. И двете са силно алкални съединения. Примерите включват MnO6, FeO2, FeO3 и AlO2.

Токсичност. Амигосите са доста токсични. Те причиняват окислително увреждане . Това причинява възпаление, което дразни тъканите. Дразненето често има стимулиращ ефект върху надбъбречните, както и щитовидната жлеза.

Също така вярваме, че те насърчават много от това, което наричаме обикновена или ин сексуална активност, защото могат да повишат нивата на амигос в тялото.

Положителни роли в тялото. Въпреки че амигосите са токсични, те имат положителен ефект върху отслабени, токсични и изтощени от хранителни вещества тела. Това са:

1. За стимулиране на дейността на надбъбречните жлези. Това се случва, защото амигосите са дразнещи/стимулиращи. Въпреки това, те имат балансиращ ефект върху нивото на натрий в тъканите и върху съотношението натрий/калий.

С други думи, това е патерица, която поддържа нивото на натрий и съотношението натрий/калий.

2. За балансиране на pH на тялото, когато тялото е твърде киселинно. В днешни времена почти всеки човек има дефицит на алкални резервни минерали . Това причинява киселинно състояние на телесните тъкани, което е много вредно. Амигосите са алкални минерални съединения, които временно помагат на киселинните тела да оцелеят.

3. Амигосите помагат за стабилизиране на нервната система, особено калциевите и магнезиевите оксиди. Това е много важно за болните и недохранени тела.

4. Амигосите понякога стимулират мозъчната дейност. Амигосите помагат на мозъка да функционира, въпреки че това става чрез стимулация, а не чрез хранене.

Защо да ги наричаме амигос? Един от нашите консултанти отбеляза, че тези минерали често напускат тялото заедно – като приятели. Думата на испански за приятели е амигос .

II СИМПТОМИ И ОТКРИВАНЕ

СИМПТОМИ

Амигосите допринасят за много, ако не и за повечето здравословни проблеми, както индивидуално, така и колективно. Нека започнем с колективния ефект.

КОЛЕКТИВНИ ИЛИ ОБЩИ ЕФЕКТИ

Един от основните ефекти на amigos е възпалението. Това от своя страна може да доведе до стотици симптоми и заболявания от артрит и главоболие до ПМС, високо кръвно налягане, катаракта, бъбречно заболяване, синдром на раздразнените черва, тревожност, депресия, биполярно разстройство, артериосклероза и рак. Списъкът на състоянията, причинени от възпаление, е много дълъг.

Друг ефект е инфекция в тялото. Това се случва отчасти, защото желязото поддържа растежа на бактериите. Това се случва също така, защото дисбалансираното pH поддържа увреждащите микроорганизми в тялото, включително паразити, бактерии и гъбички.

Друг ефект е рак поради натрупване на желязо. За да помогнете за намаляване на желязото, когато има рак, предлагаме да избягвате червено месо и яйца, докато ракът не е в ремисия. Високото желязо също се свързва с диабет тип 1 .

Амигосите причиняват намаляване на аеробния метаболизъм, защото това изисква правилните форми на желязо и мед, по-специално. Това причинява умора и може да допринесе за много други здравословни проблеми.

Амигосите могат да имат любопитен ефект върху личността. Има закоравяване на личността, с повече гняв и по-малко яснота на ума поради токсичността на желязо, манган и алуминий.

Прекомерните нива на алуминий и други токсини също се свързват с деменция , състояние, което днес става много по-често срещано.

Медта и други минерали в амиго или оксидни форми допринасят много за белези и сраствания . Тези състояния са свързани с възпаление от определен тип. Белезите и срастванията са склонни да се подобряват, когато човек елиминира amigos от тялото.

По-дългосрочен ефект е стареенето на тялото. Възпалението чрез оксидантно увреждане бавно разрушава тъканите, изсушава тялото и в крайна сметка го убива.

ИНДИВИДУАЛНИ ЕФЕКТИ НА НЯКОИ ОТ АМИГОСИТЕ

КАЛИЙ. Това е една от най-важните токсични форми на жизненоважен минерал, намиращ се в нашата храна. Има различни ефекти върху тялото.

ЖЕЛЯЗО. Отравянето с желязо е много често срещано явление днес. Може да се отложи в панкреаса и да допринесе за много случаи на диабет и хипогликемия. Това е известно на медицинската наука, но лекарите рядко го търсят. Ще трябва да направят биопсия на панкреаса, за да го намерят.

Известно е също, че желязото се отлага в сърцето и артериите, което води до хемохроматоза и хемосидероза, наред с други състояния. Може да се натрупа и в ставите, където причинява артрит. Той също така благоприятства растежа на определени бактерии и допринася за инфекциите. В мозъка желязото се отлага в амигдалата и се свързва с емоцията на ярост или гняв.

МАНГАН. Токсичният манган има тенденция да се отлага в мозъка. Симптомите могат да включват замаяност, звънене в ушите, синдром на Мениер, болест на Паркинсон и деменция. Мангановата токсичност може също да допринесе за кожни заболявания, емоционални проблеми, проблеми със ставите, мускулни потрепвания и нарушен сън. Намалее ли манганът, тези оплаквания често се подобряват.

Манганов тип личност. Някои хора с висок манган имат следните качества: високо интелигентни и понякога доста интелектуални, неемоционални или донякъде емоционално откъснати или дори шизоидни, донякъде раздразнени или раздразнителни и може би донякъде арогантни. Това, разбира се, ще се промени, когато манганът се елиминира.

Манганова лудост. Много високият манган се свързва с форма на шизофрения или откъсване, ако е леко, и други антисоциални и понякога насилствени поведения. Миньорите в мангановите мини са подложени на състояние, наречено манганова лудост . Установено е, че убийците-психопати имат високи нива на манган в косата, както се съобщава в „ Синдром на токсичния метал“ от Касдорф и Уокър.

Мангановите съединения се намират и в бензина.

АЛУМИНИЙ. Известно е, че алуминиевите съединения в мозъка пречат на когнитивната дейност, паметта и други функции, свързани с психиката. Алуминият също има афинитет към кожата и може да причини проблеми и там.

Алуминият може да замести част от калция в костите и е причина за слаби кости, фрактури, остеопения и остеопороза.

НИКЕЛ. Никелът често се свързва с чувство на гняв, депресия и понякога мисли за самоубийство. Когато никелът бъде премахнат, тези мисли са склонни да изчезнат.

МЕД. Медта може да причини стотици симптоми.

ХРОМ И СЕЛЕН. Понякога хромът и селенът също се натрупват в оксидни форми. Те могат да причинят проблеми с кръвната захар, умора, слабост и други симптоми.

ПРИНЦИПИ НА ОТКРИВАНЕ ЧРЕЗ АНАЛИЗ НА МИНЕРАЛИ В КОСАТА

1. Почти всеки човек има много амигоси. Няма значение дали те изглеждат повишени или не при изследване на коса.

Ако не се разкрият при първоначален минерален тест за коса, те просто са скрити в органите на тялото. В този случай, ако някой започне програма за балансиране на минералите, амигосите ще бъдат разкрити при бъдещ тест, когато бъдат отстранени от тялото.

2. Ако един амиго е повишен при минерален тест за коса (желязо, манган или алуминий), другите два също присъстват в излишък.

Нивото на алуминий, което считам за повишено, е по-голямо от 0,4 mg%. Повишеното ниво на манган е над 0,04 mg%, а повишеното ниво на желязо е над 2 mg%.

Косата не трябва да се мие в лабораторията за точни показания.

3. Много хора имат изключително ниски нива на амигос при първоначалния си минерален тест за коса. Този модел се нарича слаб елиминатор . Това означава, че тялото не може да елиминира правилно amigos. В резултат на това те се натрупват в тялото.

Животните и почвата също могат да имат лоши модели на елиминиране на минерали.

III. ПРЕМАХВАНЕ НА AMIGO

ПРЕМАХВАНЕТО НЕ Е ЛЕСНО

Основната причина е, че амигосите са адаптивни. Това означава, че те изпълняват основни функции в отслабено тяло, за да поддържат надбъбречните жлези, да балансират рН и да подпомагат мозъка.

За да ги премахнете, трябва да премахнете нуждата от адаптация. Това включва балансиране на скоростта на окисление и съотношението натрий/калий. Това позволява тяхното премахване. Това е принцип на науката за развитието.

ПРОГРАМАТА ЗА РАЗРАБОТКА ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА AMIGO

Пълната програма за развитие е единственият метод, за който знам, който може да премахне всички amigos безопасно и дълбоко. Начинът, по който работи програмата е следният:

1. Програмата прави тялото по-алкално. Това може да се направи правилно само чрез попълване на алкалните резервни минерали. Те включват цинк, хром, селен, манган и може би няколко други, в правилната им форма. Те се намират главно във варени зеленчуци и никъде другаде. Това е основната причина диетата, която предлагаме, да е много богата на варени зеленчуци.

Телата трябва да бъдат направени по-алкални, защото в противен случай амигосите, всички от които са донякъде алкални, ще останат, за да помогнат за балансирането на прекалено киселинната телесна химия.

2. Програмата трябва да подобри дейността на надбъбречните жлези. Причината за това е, че ако това не се случи, амигосите ще останат в тялото, за да помогнат за балансиране на нивото на натрий и съотношението натрий/калий. Това е необходимо за поддържане на живота на много хора.

Амигосите са необходими, ако надбъбречните жлези са изтощени. За да се премахнат амигосите, човек трябва да се освободи от нуждата от амигосите като компенсация за слабостта на надбъбречните жлези.

3. Програмата използва антагонисти. Калцият, магнезият, цинкът, манганът и може би други добавки изглежда помагат за антагонизиране и премахване на амигосите.

4. Програмата е предназначена да балансира ключовите минерални съотношения при правилно извършен минерален анализ на косата. Това също е необходимо в повечето случаи, за да се елиминират повечето от amigos. Само науката за развитието се фокусира върху този аспект на лечението, за който съм запознат.

Лечението, описано по-горе, започва веднага щом човек започне програма за развитие. Амигосите може да започнат да излизат бързо или може да са необходими няколко години за възстановяване на тялото и след това нивото на желязо и/или манган или други амигоси в косата ще се повиши за известно време, тъй като отлаганията на тези метали се елиминират от тялото.

НУЖДАТА ОТ ПОЧИВКА

Амигосите са стимуланти. Когато излязат от тялото, стимулацията спира и човек става много уморен!

Ако човек продължи да работи твърде усилено или да тича твърде много, процесът на премахване на амигоси се забавя или дори спира. Това е важна причина, поради която хората стават или могат да останат уморени, докато са на програма за развитие. Задължително е да почивате много повече и да не се притеснявате от умора, когато сте на програма за развитие.

ПРИМЕР: ЖЕЛЯЗО

Излишното желязо не се елиминира лесно от човешкото или животинското тяло. Стандартните медицински методи включват редовно пускане на кръв на пациента или употребата на желязохелиращи лекарства. Нито един от тези методи не е напълно задоволителен.

Кървенето премахва много други жизненоважни хранителни вещества. Освен това премахва много бионалично желязо, което не е желателно.

Желязохелиращите лекарства имат много токсични странични ефекти и поради тази причина се използва рядко. Токсичните ефекти може да произтичат от факта, че хелатиращите агенти винаги са склонни да отстраняват жизненоважни минерали като цинка, заедно с желязото.

Програмата за развитие може да елиминира токсичното желязо сравнително бързо и дълбоко без никакви странични ефекти.

ТРЯБВА ЛИ ЧОВЕК ДА ВЗЕМА АНТИОКСИДАНТИ?

Много лекари препоръчват приемането на антиоксиданти, за да се противодейства на ефекта на възпалителни вещества като амигос.

Ние обаче не препоръчваме да приемате повечето антиоксидантни добавки. Причината е, че те са частично решение и не толкова добро. Те могат да намалят известно възпаление и окислително увреждане. Те обаче не решават проблема на дълбоко ниво, така че някои щети продължават. Истинското решение е да се премахнат амигосите или окислителните форми на минералите.

ДОБАВЯНЕ, КОГАТО НИВОТО НА АМИГОСИТЕ В КОСАТА СА ПОВИШЕНИ

Понякога човек трябва да допълва манган, желязо, калций, магнезий или други елементи, дори когато нивата им в косата са високи. Най-честата причина за това е, че високите нива представляват токсични форми на тези елементи. Всъщност те трябва да бъдат отстранени от тялото с програма за развитие. Те не представляват високи нива на бионалични форми на минералите, така че може да е необходима добавка за известно време.

IV ДРУГИ ТЕМИ

ВАЛЕНТНОСТ И АМИГОСИТЕ

Амигосите са склонни да имат валентност от +2 и +3. Това е важно за съединенията, които образуват.

ЕЛЕКТРОНЕН ТРАНСПОРТ И АМИГОСИТЕ

Амигосите са склонни да заместват желязото и медта в системата за транспортиране на електрони и това винаги влошава производството на биохимична енергия. Това може да причини умора, дрожди и гъбични проблеми и дори може да играе роля в развитието на рак.

Те също така заместват по-„стимулиран“ тип енергия за по-здравословната естествена енергия, която човек трябва да има. Това има много общо с преминаването от здравословна бърза скорост на окисляване към по-нездравословна и стимулирана бърза скорост на окисление или бавна скорост на окисление.

РАЗВИТИЕТО И АМИГОСИТЕ

Наличието на много амиго в тялото забавя или напълно спира процеса, наречен развитие. Изисква правилно хранене, но също и подходящо pH на тялото и правилната чревна и друга флора в цялото тяло.

Ускоряването на развитието е друга причина да започнете програма за премахване на amigos.

ТРАНСМУТАЦИЯ И АМИГОСИТЕ

Трансмутацията на елементите в тялото изисква наличието на правилната чревна флора. Освен това са необходими определени микроорганизми на други места, тъй като те всъщност извършват трансмутациите. Амигосите пречат на разпространението на тези микроорганизми, като нарушават pH и други аспекти на телесната химия.

ПОЛУЧАВАНЕ НА ПОМОЩ И АМИГОСИТЕ

Един много благоприятен модел за анализ на минералите в косата се нарича получаване на помощ . Доказателството за това се състои от рязко покачване на нивото на магнезий или други макроминерали при повторен тест на минералния анализ на косата.

Методът, който подпомага отстраняването на амигосите, е повишаване на съотношението натрий/калий и нивата на натрий и калий.

Тогава и само тогава тялото може да премахне патериците от желязо, манган, алуминий и често други минерали, които са в оксидна или карбонатна форма.

Повишаването на съотношението и нивата на натрий/калий е необходимо, защото когато амигосите излязат, съотношението и нивата на тези минерали ще паднат. Ако те са високи в началото, те могат да намалеят още повече, без да имат трайно здраве.

В допълнение, е необходимо да се повишат съотношението калций/магнезий и може би нивата на калций и магнезий. Това е, което наричаме модел на удвояване и той също помага на тялото да премахне амигосите или дразнителите.

ПОВИШЕН СЕРУМЕН ФЕРИТИН И АМИГОСИТЕ

Нивото на феритин в кръвта може да се повиши, когато човек следва програма за развитие. Причината е, че тялото елиминира излишното желязо и се нуждае от повече феритин, за да транспортира токсичното излишно желязо през кръвния поток.

Този серумен дисбаланс по време на програма за развитие не е от значение и може да бъде пренебрегнат. Всъщност това е знак за изцеление. Досега във всички случаи повишеният дисбаланс на серумен феритин се коригира от само себе си, когато елиминирането на желязото приключи.